Charlotte's creepy beauty shoot

Een dagje shooten met een vriendin is het uitgelezen moment om nieuwe technieken uit te proberen: ik hoef me geen zorgen te maken over mislukte pogingen en klungelig gedrag in het bijzijn van onbekenden en ook Charlotte hoeft zich niet te schamen voor eventuele belachelijke posing-hoofdjes. Een win-win situatie dus!

Zo'n 4 jaar geleden leerde ik Charlotte kennen tijdens onze studentenjob in een pastabar te Gent. Tot nu toe hielp ze me telkens uit de nood met de make-up van de modellen of bedachten we samen een paar conceptjes die we dan met onze samengebundelde creativiteit en met veel plezier uitwerkten. Ik ben heel tevreden over haar werk en zie haar hierin enorm groeien met de jaren. Zo'n talent heeft uiteraard dringend een website nodig, met nieuwe foto's, en laat dat laatste nu net zijn waar ik mee kan helpen ;)

Zo gezegd, zo gedaan. Daar stond ik dan, met een zelfgemaakte beauty dish van LED- kerstverlichting en een lampenkap in de ene hand, en een duizend kilo wegende camera in de, ondertussen bevende, andere hand. Het klungelig gedrag waarvoor ik in andere omstandigheden zou vrezen was alleszins een feit. Ik moet wel toegeven dat ik heel tevreden ben over het flatterende, zachte licht dat uit mijn primitieve knutselwerk komt. Het lijkt me zeker de moeite om dit binnenkort wat beter uit te werken. Ik hou jullie sowieso op de hoogte met een DIY-post!

Het zachte, frisse licht dat subtiel zichtbaar is links op het gezicht, is afkomstig van de beauty dish.

Het zachte, frisse licht dat subtiel zichtbaar is links op het gezicht, is afkomstig van de beauty dish.

Fantasy make-up. 

Fantasy make-up. 

Voorlopig is het nog even wachten op de officiële site van MUA Charlie. Ondertussen kan je haar werk bewonderen op haar facebookpagina.

 

 

Queen of angels: Preparation

Terug tijd voor een eigen project, eindelijk! Het heeft een tijdje geduurd voor ik al m'n moed bij elkaar had om aan de voorbereidingen te beginnen, maar stap voor stap is het dan toch gelukt en vandaag is het zover, we gaan eindelijk shooten :) Het moment waar Charlotte (MUA / DIY hulp) en ik zo lang op gewacht hebben. De vruchten van ons voorbereidend werk kunnen eindelijk worden geplukt. We waagden ons aan een uitdagende knutselsessie waarvan we niet hadden durven hopen dat het ons ooit zou lukken. Maar na heel wat warme-lijm-geklungel en vette snacks moet ik toegeven dat ik erg trots ben op ons werk. Voor de styling van ons prachtig model, Indy Monroe, lieten we ons inspireren door een 'hoedje van papier'- ahum- gemaakt door Canadese fotografe Irene Rudnyk. Ik volg haar nu al een tijdje en vind haar foto's en youtube tutorials geweldig! Het DIY-filmpje van het overweldigend mooie headpiece vind je hier.

Benieuwd hoe wij het er van af brachten? Awel, goed! En er is bewijs:
 

Behind the scenes: Flower Power

Ik keek echt uit naar dit project! Het was de eerste keer dat ik aan de slag ging met mijn nog maar net aangeschafte studiomateriaal en stond te popelen om mijn flitsers uit te testen. Een studio heb ik (nog) niet maar voor deze shoot was mijn badkamer het perfecte alternatief. Ook werkte ik samen met mijn lieve vriendin Charlotte die instond voor de make-up. Ik vertrouwde volledig op haar ideeën en was superblij haar nog eens terug te zien. Ze volgt visagie op Het Perspectief en bracht van daar ook het prachtige, Braziliaanse model Ana mee. Wat een twee lieverds! Ik kreeg meteen mijn volste vertrouwen in ons project.

De make-up werd aangebracht, de bloemen werden uitgezocht en onthoofd, de lingerie werd gekozen, de melk stond klaar en het was tijd om het bad te laten lopen. 

Momenteel ben ik al volop aan het editen en kan niet wachten om jullie het resultaat te tonen. Hou dus komende dagen zeker de site in de gaten!

Special thx to Ana De Coninck DaudtCharlotte Blommaert

Femke.

Creëren is spelen, geniet ervan!

Jarenlang bewaarde ik de chinese inkt die m'n mama me gaf, die het op haar beurt toen ook (na zo'n 20 jaar) van onder het stof had gehaald. Ik snap haar volledig. Het zou dan ook zo'n zonde zijn om die kleurrijke potjes zomaar weg te doen. Ik hield ze, ook al wist ik dat ik ze nooit zou gebruiken. Maar vandaag was het dé dag. Een mix van koud herfstweer, lichte verveling en een opwelling van creatviteit zorgde ervoor dat ik de inkt van onder mijn eigen stof haalde. Ook de aquarium die ik ooit via een tweedehandssite op de kop had getikt kon eindelijk dienst doen. Tot mijn verbazing heb ik met mijn gepruts het resultaat bereikt dat ik voor ogen had. Heel leuk eigenlijk, want normaal reken ik er niet meer op dat iets vanaf de eerste poging lukt. Wat ik juist met de foto's zal aanvangen weet ik nog niet, maar sowieso komen ze ooit eens van pas. Alleszins heb ik ervan genoten mijn creatieve honger te stillen met iets dat het kind in mij naar boven haalde. Geen druk, geen doel, geen verwachtingen. Gewoon een leuk spel dat toevallig uitdraaide in iets moois.

DSC_0495.JPG
inkt.jpg

Foto: Femke Baeke